Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα.

Ένα ωραίο ρητό λέει πως καθένας στη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει. Μάλλον πλησιάζει ο χρόνος που οι μεγάλοι και τρανοί αυτής της χώρας θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Άργησε να έρθει αυτή η στιγμή, ας όψονται τα Μ.Μ.Ε. και οι μεγαλοσχήμονες του τόπου! Αυτό που ζει η Ελλάδα είναι ο εφιάλτης, και όπως κάθε εφιάλτης φεύγει μόλις ξυπνήσεις έτσι και δω ο κόσμος ξύπνησε και απλά περιμένει από κάποιον να δώσει το σύνθημα.

Συσκέψεις συζητήσεις μπλα μπλα μπλα και το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Φόροι σε κάθε τι, νομοθεσίες που ποινικοποιούν την καθημερινότητά μας, ενώ τα φαγοπότια μεταξύ των κλειδοκρατόρων της χώρας σε βάρος των κορόιδων συνεχίζεται.
Δεδομένο είναι πως στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχουν 300 άτομα που το μόνο που τους νοιάζει είναι το τομάρι τους, δεν ασχολούνται με κάτι άλλο. Δεν τους νοιάζει πως θα ζήσει ο νέος και ο γέρος, πως θα μεγαλώσει η μάνα το παιδί της, πως θα θεραπεύσεις την ασθένεια σου, τι θα διδάξεις στη νεολαία.
Ο τέως πρωθυπουργός προσήλθε στη σύσκεψη πηδώντας τρία τρία τα σκαλιά του Μαξίμου φορώντας κόκκινο κασκόλ, από δηλώσεις μηδέν, καθώς έχει καταλάβει ότι αυτός ο ιερός τόπος δεν τον χωρά πουθενά. Ο άλλος από δηλώσεις το κάτι άλλο, μίλησε για μάχη υπέρ του απλού πολίτη, τώρα ότι με απλά μαθηματικά το πηλίκον είναι αρνητικό δεν πειράζει, οι οπαδοί του έχουν επιχειρήματα να λένε στα καφενεία. Για τον τρίτο της παρέας τι να σχολιάσεις, ότι μας αφιέρωσε τραγουδάκι των Beatles, απλά γελοίοι και πολύ μικροί δυστυχώς. Ας μην ξεχάσω να σχολιάσω και τον πρώτο ανέκφραστο άνθρωπο που έχω παρακολουθήσει από την τηλεόραση όλα τα χρόνια. Ακόμη και όταν πάει να μειδιάσει σου έρχεται να τον ξεράσεις!
Αυτοί σε κάνανε συνυπεύθυνο στα ελλείμματά τους.
Αυτοί που παραχωρούν αεροδρόμια, λιμάνια, οδικούς άξονες, κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου έναντι κερδών που μπορούν να σου δώσουν αυτές  το πολύ σε δύο χρόνια. Και σου λένε- και δυστυχώς σε πείθουν ότι είναι επικερδής η όποια συμφωνία τους. Πως περιμένεις μετά να έχεις σταθερά έσοδα ως κράτος για να δημιουργήσεις περαιτέρω ανάπτυξη. Ο υπουργός που έχει υπογράψει τέτοιες συμβάσεις σου λέει κατάμουτρα ότι τα φάγαμε μαζί. Και πείθεσαι πάλι, αναπαράγοντας τις ίδιες αρλούμπες! 
Αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να αξιοποιήσουν τις ομορφιές αλλά και τις πλούσιες πηγές ενέργειας αυτού του τόπου. Με την ύφεση που δημιούργησαν κατέστρεψαν τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος έναντι πινακίου φακής καταλήγει στα χέρια ξένων τραστ. Για τον ορυκτό πλούτο το θέμα απλά δείχνει πόσο προδοτική ήταν η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια. Συνήθως γελούσαν όταν τους ρωτούσε κανείς για κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου στις θάλασσες και στη στεριά της χώρας. Άντε αυτά δεν πίστευαν ότι υπήρχαν, τον ήλιο που υπάρχει παντού 9 μήνες τον χρόνο δεν τον κατάλαβαν. Προφανώς πρώτη φορά θα άκουσαν για εκμετάλλευση του ήλιου όταν κατέθεσαν οι Γερμανοί το γνωστό σχέδιο Ήλιος σε αυτόν που τώρα κάνει τον Υπουργό Περιβάλλοντος. 'Έχουνε πλάκα.
Ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή την κατάσταση πλέον. Δεν μπορείς να ζεις με μισθό 500€ το μήνα, όταν το πετρέλαιο θα αγγίξει τον προσεχή Οκτώβρη το 1,5€ το λίτρο, το καρβέλι το ψωμί το 1€, όπως και το ένα λίτρο γάλα.
Πλησίασε ο καιρός που θα τους βγουν ξινά τα γέλια τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου